niedziela, 31 stycznia 2016

Rolmopsy w zalewie octowej

Składniki:

8 płatów mathias
2 ogórki konserwowe
1 marchew
2 cebule

Zalewa:

3 szkl wody
1 szkl octu
6 łyżek cukru
4 ziarenka ziela angielskiego
6 listki laurowe
płaska łyżeczka gorczycy
płaska łyżeczka kolendry

Wykonanie:

Z podanych składników przygotować zalewę. Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w talarki. Dodać do zalewy, wszystkie składniki zagotować, wystudzić. Płaty wymoczyć ok 1 h w zimnej wodzie. Ogórki podzielić na ćwiartki. Zwinąć rolmopsy, spiąć wykałaczkami. Rolmopsy ułożyć w słoju lub salaterce. Zalać wystudzoną zalewą. Odstawić do lodówki na 2-3 dni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz