wtorek, 22 kwietnia 2014
Delikatna sałatka z kurczakiem, winogronami i prażonymi migdałami
Składniki:
300g fileta drobiowego
150g zielonych winogron
150g czerwonych winogron
100g płatków migdałowych
3 łyżki majonezu Winiary
100g rzadkiego jogurtu naturalnego
vegeta
Wykonanie:
Fileta pokroić na 0,5 cm paski i usmażyć na złoto z vegetą. Winogrona pokroić na połówki i usunąć pestki. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Gdy mięso będzie zimne połączyć wszystkie składniki. Schłodzić przed podaniem.
Sałatka jest rewelacyjna. Ma oryginalny smak - soczysta, delikatna i pasuje na każdą okazję.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ślinka leci! Uwielbiam tę sałatkę. Robię ją dość często i gorąco polecam. Sprawdzony przepis.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł ;) na pewno wyprobuje bo przepis prosty i ciekawy :)
OdpowiedzUsuń