wtorek, 22 kwietnia 2014

Delikatna sałatka z kurczakiem, winogronami i prażonymi migdałami



Składniki:

300g fileta drobiowego
150g zielonych winogron
150g czerwonych winogron
100g płatków migdałowych
3 łyżki majonezu Winiary
100g rzadkiego jogurtu naturalnego
vegeta

Wykonanie:

Fileta pokroić na 0,5 cm paski i usmażyć na złoto z vegetą. Winogrona pokroić na połówki i usunąć pestki. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Gdy mięso będzie zimne połączyć wszystkie składniki. Schłodzić przed podaniem.

Sałatka jest rewelacyjna. Ma oryginalny smak - soczysta, delikatna i pasuje na każdą okazję.


2 komentarze:

  1. Ślinka leci! Uwielbiam tę sałatkę. Robię ją dość często i gorąco polecam. Sprawdzony przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł ;) na pewno wyprobuje bo przepis prosty i ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń