Składniki:
350 g ciastek petit beurre
1 puszka masy kajmakowej 400 g
500 g śmietanki 36%
2 łyżki cukru
2 łyżki cukru pudru
150 g masła
2 budynie śmietankowe
750 ml mleka
płatki czekoladowe
Wykonanie:
Najpierw należy zrobić budyń. Ostudzić. Masło utrzeć z 2 łyżkami cukru na gładką masę. Powoli dodawać budyń i miksować do uzyskania kremu. Blaszkę ciasno wyłożyć herbatnikami. Masę kajmakową lekko podgrzać i wyłożyć na ciasteczka. Przykryć kolejną warstwą ciasteczek. Na to wyłożyć masę budyniową, następnie przykryć ostatnią warstwą ciasteczek. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru i przykryć ciasteczka. Ozdobić czekoladą. Schłodzić kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz