niedziela, 29 listopada 2015

Pulpety rybne

Składniki:

500 g fileta z morszczuka
3 marchewki
1 cebula
1 czerstwa bułka
3 jajka
1szkl. mleka
5 łyżek bułki tartej
pęczek koperku
pęczek natki pietruszki
3 łyżki masła
sól,pieprz

Wykonanie:

Marchewkę obrać, umyć, ugotować. Bułkę namoczyć w mleku. Rybę, ugotowaną marchewkę, cebulę i odciśniętą bułkę zmielić przez maszynkę. Do zmielonych składników dodać jajka, drobno posiekany koperek, natkę oraz bułkę tartą. Doprawić do smaku. Wodę zagotować z masłem. Uformować pulpety i gotować ok. 25 min.

Pulpety bardzo delikatne, można podawać maluchom ale wtedy zrezygnujmy z dodania cebuli, soli i pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz