środa, 7 maja 2014
Zielona kąpiel krewetkowa
Składniki:
Krewetki koktajlowe 250 g
mix sałat
1 cebula czerwona
mały pęczek szczypiorku
2 łyżki mąki
sos chili słodko-pikantny
1 białko
maggi
sól,pieprz,papryka ostra i słodka
olej do smażenia
Wykonanie:
Sałatę umyć,porwać na kawałki. Skropić maggi. Cebulę pokroić w drobną kostkę.Szczypior posiekać.Krewetki namoczyć w roztrzepanym białku.Obtoczyć je w mące wymieszanej z przyprawami.Smażyć je na głębokim oleju na złoto.Do skropionej maggi sałaty dodać cebulę i szczypiorek.Na to warstwę gorących,chrupiących krewetek.Wszystko polać sosem i zajadać się.
Dobra rada:
Krewetki smażyć przed podaniem. Mix sałat można zastąpić sałatą lodową.
Sałatkę można wzbogacić grzankami czosnkowymi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz