niedziela, 4 grudnia 2016

Farsz na krokiety i pierogi wigilijne

Składniki:

2 kg kapusty kiszonej
200 g suszonych grzybów
3 cebule
sól
pieprz
vegeta
maggi orginalna
1/4 szkl oleju

Wykonanie:

Kapustę gotować ok 1 h. Grzyby namoczyć na ok 20 min, odcedzić i gotować ok 1 h. Ugotowane składniki odcisnąć z wody i przekręcić przez sitko o grubych oczkach ( chętni mogą posiekać drobniutko nożem ) . Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Do usmażonej cebuli dodać kapustę i grzyby. Dodać przyprawy i jeszcze chwilę wszystkie składniki smażyć na wolnym ogniu do odparowania wody.

Farsz idealny do wigilijnych pierogów i krokietów. Koniecznie podawać z pikantnym barszczykiem. Przepis na barszcz polecam w moich zakładkach - zupy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz