niedziela, 9 października 2016

Kurczak z papryką i pieczarkami

Składniki:

6 pałek z kurczaka
2 papryki
300 g pieczarek
1 szkl rosołu drobiowego
sól, pieprz

Wykonanie:

Pałki z kurczaka oczyścić, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Pieczarki umyć i przekroić na połówki. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i podzielić na cztery części. Na dnie naczynia ułożyć połowę pieczarek i papryki. Na warzywa ułożyć pałki i przykryć pozostałymi warzywami. Wszystkie składniki zalać rosołem. Piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem 60 minut w temp.220 *C. Następnie zdjąć pokrywę i piec 60 minut w temp. 200 *C.

Pamiętajmy, że naczynia żaroodporne wkładamy do nienagrzanego piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz