niedziela, 10 sierpnia 2014

Pikle w zalewie ,, Curry"


Składniki:

1,5 kg ogórków gruntowych                            
2 cebule
liście selera                                            

Zalewa:

1,5 szkl cukru
1,5 łyżki soli
1 szkl octu
3 szkl wody
3 łyżki curry

Wykonanie:

Ogórki obrać i pokroić w ćwiartki. Na dnie słoika położyć liść selera i krążek cebuli. Pokrojone ogórki układać pionowo ( ciasno ). Przykryć liściem selera i krążkiem cebuli. Zagotować zalewę i dodać do niej 3 łyżki przyprawy curry. Słoiki zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 5 min od chwili zagotowania.

Przetwory

1 komentarz:

  1. Łatwe i smaczne. Polecam do obiadu, na kanapki, do sałatki a i na imprezki do w.... jak znalazł ;)

    OdpowiedzUsuń