Składniki:
600 g chudej wołowiny
2 papryki
200 g pieczarek
2 cebule
3 ogórki konserwowe
200 g koncentratu pomidorowego
1 kostka bulionu wołowego
3 ziarenka ziela angielskiego
3 listki laurowe
3 ząbki czosnku
5 ziarenek pieprzu czarnego
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej
pieprz czarny mielony
sól, vegeta, maggi
olej
Wykonanie:
Wołowinę pokroić w dużą kostkę i przyprawić solą, pieprzem i paprykami. Odstawić na pół godziny. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso i cebulę. Usmażone mięso na brązowo i cebulę przełożyć do garnka i zalać wodą ok 1,5 l dodając kostkę bulionu, liście,ziarna pieprzu i ziele.( część wody wyparuje). Gotować ok 1 h. Paprykę i pieczarki pokroić w dużą kostkę, czosnek drobno posiekać i podsmażyć razem na patelni po mięsku na małej ilości oleju. Podsmażone warzywa dodać do garnka z mięsem. Gotować ok 10 min. Ogórki pokroić w drobną kostkę i dodać do gotującej się zupy. Doprowadzić do wrzenia i zagęścić koncentratem. Gotować jeszcze ok 10 min i doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz