poniedziałek, 21 lipca 2014

Amerykanosy

Składniki:

3 kotlety schabowe
3 plastry boczku wędzonego-parzonego
pół cebuli
Delikat czerwony do mięs
pieprz, sól, papryka ostra i słodka
2 łyżki mąki
olej do smażenia

Wykonanie:

Kotlety lekko rozbić.Po środku kotleta zrobić 2 nacięcia tak aby przeszedł przez nie plaster boczku i szeroki pół talarek cebuli. ,, Nadziane '' kotlety posypać solidnie przyprawami i obtoczyć w mące.Smażyć z obu stron na brązowo.

Jeżeli chcemy uzyskać sos możemy lekko podlać usmażone amerykanosy wodą i dusić pod przykryciem 10 minut.

Dla ułatwienia zdjęcie surowych nadzianych amerykanosów. :)



1 komentarz:

  1. jaki fajny pomysł na schaboszczaki!!
    Super!! Na pewno wypróbuję! :D

    OdpowiedzUsuń