wtorek, 8 lipca 2014
Leczo z cukinią
Składniki:
2 spore cukinie
2 papryki czerwone
4 cebule
4 pomidory
2 kiełbaski zwyczajne
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, vegeta
maggi orginalna
olej
Wykonanie:
Cebulę pokroić w pół talarki skropić 2 łyżkami maggi i zeszklić na małej ilości oleju. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodawać w odstępach 5 min kolejno pokrojone w sporą kostkę paprykę i cukinie.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników.Gotować jeszcze ok 20 min, aż odparuje nadmiar soku. Zagęścić koncentratem i doprawić przyprawami .Gotować jeszcze ok 5 min.
Świerze pomidory można zastąpić pomidorami z puszki.
Tak przygotowane leczo przechowuję w słoikach na zimę, ale nie dodaję wtedy kiełbasy. Słoiki pasteryzuję 30 min. Miło jest zimą podsmażyć kiełbaskę i dodać do niej warzywa pachnące latem :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz