poniedziałek, 7 lipca 2014
Kiełbasa z serem
Składniki:
400g kiełbasy żywieckiej
300g sera gouda
pieprz czarny
vegeta
papryka ostra i słodka
olej
Wykonanie:
Kiełbasę pokroić w ok 0,5 cm plastry, ser na ok 0,3 cm.Na rozgrzanym oleju usmażyć kiełbasę z jednej strony. Przełożyć na drugą stronę i obłożyć ją serem. Posypać przyprawami i przykryć przykrywką.Smażyć do rozpuszczenia się sera na małym ogniu.
Jedzonko niekoniecznie zdrowe... cholesterol i te sprawy :)) , ale uważam ,że wszystko z umiarem dla ludzi. Ja i moja rodzinka lubimy od czasu do czasu pozwolić sobie na tą kiełbaskę z ciągnącym się serem.:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz