4 porcje
Składniki:
100g makaronu ryżowego nitki
mały pęczek rzodkiewek
1 średni świeży ogórek
pęczek drobnego szczypiorku
125g paluszków z SURIMI o smaku kraba
2 łyżki majonezu Winiary
100g jogurtu naturalnego
sól,pieprz
Wykonanie:
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Po przestudzeniu pokroić go na ok 10 cm kawałki- łatwiej później wymieszać i zjeść. Ogórek ,rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę .
Paluszki Surimi pokroić na kawałki od 0,5 do 1 cm. Szczypiorek drobno posiekać .
Makaron połączyć ze wszystkimi składnikami ,doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dobra rada:
Sałatkę schłodzić ok. 30 min przed podaniem. I wcinać :) !
Sałatka pychota. Idealna na imprezki lub święta. Szybko się robi, świetnie wygląda i wygląda na drogą (a tak nie jest), więc można zabłysnąć :D
OdpowiedzUsuń