niedziela, 30 marca 2014
Jajoszka z leśną nutą
4 porcje
Składniki:
4 jajka
8 grzybków marynowanych
1 łyżeczka posiekanego koperku
sól, pieprz
1 łyżka majonezu Winiary
1 łyżka jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i rozdrobnić je widelcem. Dodać posiekany koperek i drobno pokrojone grzybki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sosem majonezowo-jogurtowym.
Tak przygotowana pastą nadziewać połówki jajek.
Dobra rada:
Koperek można zastąpić szczypiorkiem, pietruszką lub rzeżuszką :) a grzybki leśne marynowanymi pieczarkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz