wtorek, 22 września 2015

Tort mega czekoladowy

Składniki:

Biszkopt:

8 jaj
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1 budyń czekoladowy
1 cukier wanilinowy
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia


Krem:

500 g serka mascarpone
350 g nutelli

Dodatkowo:

200 ml nalewki malinowej

Wykonanie:

Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym, stopniowo dodać żółtka nadal ubijając, dodać resztę sypkich składników przesianych przez sito, delikatnie wymieszać. 
Piec ok.40 min w temp.180 *C

Serek i nutellę połączyć przy pomocy miksera.

Biszkopt przekroić na 3 części. Każdy blat nasączyć nalewką i przełożyć kremem. Ozdobić malinami lub wybranym owocem. Alkohol można zastąpić sokiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz