Składniki:
800 g fileta z Miruny
sól, pieprz
olej do smażenia
Warzywa:
1 cebula
mały słoik papryki konserwowej
3 ogórki konserwowe
Ciasto naleśnikowe:
1 szkl. mleka
8 łyżek mąki
1 jajko
płaska łyżeczka vegety
Zalewa:
2 szkl wody
5 łyżek oleju
mały konc. pomidorowy
4 łyżki ketchupu
3 łyżki octu
2 łyżki cukru
odrobina soli
4 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
Wykonanie:
Rybę pokroić w kawałki , oprószyć solą i pieprzem. Podane składniki na ciasto zmiksować. Kawałeczki ryby obtoczyć w cieście naleśnikowym i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w pół talarki, paprykę w paseczki, ogórki w plasterki. Składniki na zalewę zagotować. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę ryby, warzywa, warstwę ryby, warzywa. Wszystko zalać gorącą zalewą i odstawić do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz