niedziela, 20 kwietnia 2014
Udka nadziewane farszem pieczarkowo-serowym
Składniki:
6 udek z kurczaka
0,5 kg pieczarek
300 g żółtego sera
1 cebula
sól, pieprz, papryka słodka
Wykonanie:
Z udek delikatnie usunąć kości. Jak to zrobić zobaczycie np. na stronie Talerz Pokus https://www.youtube.com/watch?v=wA389sUj8zk
Farsz:
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż wyparuje woda. Po ostudzeniu połączyć ze startym serem na dużych oczkach, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziać udka i spiąć wykałaczkami lub zszyć nitką. Mięso natrzeć przyprawami. Piec w piekarniku 1 godzinę w 220*C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz