czwartek, 31 marca 2016

Ryba po węgiersku

Składniki:

800 g fileta z miruny
5 cebul
200 g koncentratu pomidorowego Pudliszki
5 łyżek ketchupu pikantnego Pudliszki
3 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
5 łyżek mąki
olej do smażenia
sól, pieprz, vegeta, maggi

Wykonanie:

Fileta oczyścić, pokroić w dowolne kawałki i oprószyć mąką. Usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Cebulę obrać i pokroić w pół talarki, zrumienić na oleju. Lekko podlać wodą, dodać listki i ziarenka ziela. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Do miękkiej cebuli dodać koncentrat i ketchup. Przyprawić i doprowadzić do zagotowania. Rybę i gorący farsz układać warstwami.

Rybę po węgiersku można podawać na ciepło lub zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz