Składniki:
2 filety z kurczaka
2 cebule
ketchup Kotlin
4 ogórki konserwowe
majonez Winiary
1 mała puszka kukurydzy Bonduelle
pół główki sałaty lodowej
przyprawa Gyros Kotanyi
olej
Wykonanie:
Fileta opłukać, pokroić w kostkę. Obsypać przyprawą i usmażyć na złoty kolor. Wystudzić i wyłożyć na dnie salaterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przykryć mięso. Warstwę cebuli pokryć ketchupem. Ketchup obsypać pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Ogórki pokryć warstwą majonezu. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wysypać na majonez. Sałatę drobno pokroić i przykryć kukurydzę.
Krótko pisząc sałatkę układać warstwami :) . Lekko schłodzić przed podaniem.
Prosta a jakże przyjemna wersja :) Jutro u mnie na stole też zagości podobna :D Zapraszam Cię Dagmaro do spróbowania także mojej wersji :) http://salatkagyros.pl/
OdpowiedzUsuń