piątek, 18 kwietnia 2014
Camembert w panierce z sezamem
Składniki:
1 Camembert naturalny
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka sezamu
olej do smażenia
konfitura z żurawiny
Wykonanie:
Jajko roztrzepać jak do kotleta, bułkę połączyć z sezamem. Obtoczyć Camemberta w jajku i w panierce. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Dobra rada:
Olej do smażenia nie może być bardzo gorący, ponieważ skórka szybko się przypali, a środek serka nie zdąży się rozpuścić.
Jeśli nie mamy żurawiny, może być konfitura lub dżem z czarnej porzeczki. Pycha :)
Przepis na tą pyszną przystawkę mam od siostry Anetki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz